Archive for the ‘news’ Category

youp van ‘t hek versus t-mobile

Tuesday, October 26th, 2010

Youp is een aktie gestart tegen t-mobile. Dat vinden ze niet leuk. Wat  nou zo opvallend is aan het bericht is dat ze een webcare team hebben. Ik heb van andere mensen ook al gehoord dat als ze hun ervaringen twitteren dat er dan heel snel gereageerd wordt (upc was het toen) op de klaagzang. Dat is wel apart. Je meldt een probleem bij een servicedesk en komt absoluut niet verder. twitter je je probleem dan heb je binnen 2 dagen reaktie en wordt er wel aan gewerkt.

Het feit dat je een probleem hebt is dus niet belangrijk voor deze bedrijven maar het feit dat je het aan de heel grote klok hangt is wel voldoende reden er iets aan te doen. Het gaat dus nog steeds niet om de klant maar om de imageschade.

Om je problemen opgelost te hebben is er dus een gouden tip. Vooral niet naar de servicedesk bellen a veel cent per minuut maar twitteren. Je probleem wordt dan tenminste opgelost. Je weet wel gelijk dat je voor het bewuste bedrijf geen klant bent maar alleen stront maar ach, als je probleem maar opgelost wordt. toch?

applaus voor de politie

Friday, September 10th, 2010

knap gedaan weer hoor van de politie. Wie is er de dupe? Iemand die veel geld betaald heeft voor een examen wat toch al een ellende is bij de commerciele monopolist CBR. De rijschoolhouder is toch geen ondergedoken crimineel die onmogelijk op een ander moment aan te pakken is? Kwestie van een uur later even op het bureau te laten komen lijkt me.

Maar nee, we naaien even iemand die niets met de kwestie te maken heeft. Wat raar toch dat mensen geen vertrouwen in de politie hebben. Nee, dan moet je eens proberen aangifte te doen van je gejatte autoradio. Dan kijken ze of ze water zien branden want daar achter aan gaan kost teveel geld en als je blijft zeuren dan willen ze wel even behulpzaam zijn zodat je misschien nog wat terug krijgt van de verzekering. Dubbel genaaid houdt beter…

uitstel kinderen kost geld

Wednesday, August 18th, 2010

Eerst creeren we een maatschappij waarin man en vrouw werken en dan mopperen dat mensen later aan kinderen beginnen omdat dat de maatschappij geld kost. Volgens mij een simpel gevalletje van oorzaak en gevolg…

verzekering

Saturday, July 10th, 2010

Helemaal waar. Als een deel van de mensen onterecht declareren dan kost dat de rest geld. Aan de andere kant heb ik gemerkt dat als je slachtoffer bent van een ongeval en de veroorzaker blijft dezelfde verzekeraar te hebben dat je dan opeens verassend weinig uitgekeerd krijgt. Dat lijkt me minstens zo oneerlijk want nu wordt een partikulier benadeeld tegenover een heel concern. Dus op die manier gaan mensen dus de volgende keer wat meer aan zichzelf denken dan aan het algemeen belang. Beetje zelf naar gemaakt dus. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten of beter nog je voedt mensen op tot een bepaald gedrag.

paus

Sunday, June 20th, 2010

De paus snapt het niet helemaal. Een paus komt namelijk ook nergens voor in het plan van de schepper. Maar ja dat is zo gekomen in de loop van de tijd. Evenals tv’s en homofillie. Met bepaalde zaken die hem zelf betreft kan hij dus wel met de tijd meegaan terwijl hij dat met andere zaken absoluut niet kan. Met twee maten meten heet dat toch? Dat doen ze ook als het spelen met kleine jongetjes betreft; dat is niet alleen homofillie maar ook pedofillie. Maar die combinatie past blijkbaar wel in het plan van de schepper.

waarom?

Sunday, January 31st, 2010

Europa heeft een nieuw symbool nodig. Waarom??? Iedereen kent het en herkent het. Dat is het doel van een symbool, herkenning.

Van een commercieel bedrijf dat zijn markt wil uitbreiden naar het buitenland kan ik me nog voorstellen dat ze een internationale naam willen die op wat meer plekken uit te spreken is. Ik kan me ook nog voorstellen dat een logo soms een kleine modernisering nodig heeft. Shell heeft dat in de loop der jaren vaker gedaan maar steeds bleef het logo zijn oude herkenbaarheid houden. Het is dom om juist het doel teniet te doen door een geheel nieuw logo te kiezen.

En dan het symbool van europa. Dat heeft geen commercieel doel maar uitsluitend herkenbaarheid. Zoals het artikel zegt staat het artikel overal op van munten tot rijbewijzen en nummerborden. Vervangen kost dus heel veel geld en lange tijd zullen meerdere logo’s tegelijkertijd in gebruik zijn, iets wat voor een bedrijfslogo in veel mindere mate het geval is. Of we moeten natuurlijk in een keer alle munten, rijbewijzen, nummerborden en wat niet meer vervangen wat een belachelijke hoeveelheid overheidsgeld zou kosten.

De vraag blijft dus staan, welk nut heeft een nieuw symbool om die kosten te rechtvaardigen?

bel me niet

Friday, December 25th, 2009

3.6 miljoen mensen hebben aangegeven dat ze niet gebeld willen worden voor commerciele doeleinden.  We hebben in nederland 7.2 miljoen huishoudens. Dus de helft van de huishoudens heeft aangegeven niet gebeld te willen worden. Die andere helft zal voor een deel bestaan uit mensen die niet weten van een bel me niet register of niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Een ander deel heeft er te weinig last van om er iets aan te doen of heeft er nog geen aandacht aan besteed. In de praktijk zal het er op neer komen dat niemand zit te wachten om telefonisch lastig gevallen te worden. Als we iets nodig hebben zijn we denk ik allemaal wel in staat om de wegen hiervoor te vinden en liever een bedrijf te kiezen op basis van aanbevelingen van anderen of door zelf eens rond te neuzen in de omgeving. Het zou dus beter zijn het bel me niet register op te heffen en telefonisch lastig vallen in zijn totaliteit te verbieden.

Overigens heb ik me aangemeld bij het register en nog wordt ik ongeveer een keer per twee weken gebeld. Een deel verontschuldigd zich na die mededeling en een ander deel heeft een smoes waarom ze toch gebeld hebben. Het werkt dus ook nog eens niet.

Ik heb trouwens een bedrijf al menigmaal gevraagd me geen mail te sturen omdat ik er niet om gevraagd heb en het tegenwoordig ook verboden is. Zonder resultaat, ze blijven sturen. Wel eens geprobeerd dit via de officiele weg aan te geven? Niet doen, heeft geen enkele zin. Leuk al die initiatieven maar ze kosten je net zo goed tijd en helpen dus gewoon niet.

even op fietsenjacht

Tuesday, July 7th, 2009

Dat had ook in nederland kunnen zijn. We doen toch wel iets verkeerd op dat gebied. We, lees de politie, vinden het niet zo belangrijk als mensen fietsen stelen of autoradios jatten. Het is meer een kwestie geworden van hoeveel werk iets is en wat de kosten en de baten zijn.

Het is heel makkelijk mensen een bekeuring thuis te sturen op kenteken dus waarom niet daar de meeste aandacht op vestigen. Natuurlijk is er in de meeste zaken sprake van een overtreding dus het is te rechtvaardigen maar het wel krom dat er een soort van commercieel belang meetelt. Net even te hard gereden, hop 50 euro. Per ongeluk tegen het verkeer in, hop 90 euro. Makkelijk innen en het levert veel meer op dan het kost. Ook de politie werkt met budgetten en dus is er een commerciele afweging.

Op zich wel weer begrijpelijk maar het is wel vreemd dat aan de andere kant het zoveel moeite kost aangifte te doen van een halve auto die gesloopt is en dat er zo weinig mee gedaan wordt. Te duur. En als ze dan wel eens iemand pakken op diefstal dan loopt ie een uurtje later weer los en zijn de sancties van dien aard dat het iemand er niet van weerhoudt direct weer verder te gaan waar hij gebleven was.

Het is maar goed dat de mensen zelf een rechtsgevoel hebben want anders zou iedereen op dievenpad gaan omdat dat lonend is. Kun je af en toe weer een boete van betalen.

metaalmoeheid?

Sunday, June 14th, 2009

Dit is meer een artikel wat me gewoon verbaasd. Hoe kan een vliegtuig spontaan uit elkaar vallen zonder vuur of een explosie? Natuurkundig is me dat een raadsel. Een bijzonder stevig gevaarte, gemaakt om onder extreme toestanden te functioneren valt opeens in heel veel kleine onderdelen uit elkaar? Metaalmoeheid?