Archive for July, 2009

even op fietsenjacht

Tuesday, July 7th, 2009

Dat had ook in nederland kunnen zijn. We doen toch wel iets verkeerd op dat gebied. We, lees de politie, vinden het niet zo belangrijk als mensen fietsen stelen of autoradios jatten. Het is meer een kwestie geworden van hoeveel werk iets is en wat de kosten en de baten zijn.

Het is heel makkelijk mensen een bekeuring thuis te sturen op kenteken dus waarom niet daar de meeste aandacht op vestigen. Natuurlijk is er in de meeste zaken sprake van een overtreding dus het is te rechtvaardigen maar het wel krom dat er een soort van commercieel belang meetelt. Net even te hard gereden, hop 50 euro. Per ongeluk tegen het verkeer in, hop 90 euro. Makkelijk innen en het levert veel meer op dan het kost. Ook de politie werkt met budgetten en dus is er een commerciele afweging.

Op zich wel weer begrijpelijk maar het is wel vreemd dat aan de andere kant het zoveel moeite kost aangifte te doen van een halve auto die gesloopt is en dat er zo weinig mee gedaan wordt. Te duur. En als ze dan wel eens iemand pakken op diefstal dan loopt ie een uurtje later weer los en zijn de sancties van dien aard dat het iemand er niet van weerhoudt direct weer verder te gaan waar hij gebleven was.

Het is maar goed dat de mensen zelf een rechtsgevoel hebben want anders zou iedereen op dievenpad gaan omdat dat lonend is. Kun je af en toe weer een boete van betalen.