Archive for January, 2010

waarom?

Sunday, January 31st, 2010

Europa heeft een nieuw symbool nodig. Waarom??? Iedereen kent het en herkent het. Dat is het doel van een symbool, herkenning.

Van een commercieel bedrijf dat zijn markt wil uitbreiden naar het buitenland kan ik me nog voorstellen dat ze een internationale naam willen die op wat meer plekken uit te spreken is. Ik kan me ook nog voorstellen dat een logo soms een kleine modernisering nodig heeft. Shell heeft dat in de loop der jaren vaker gedaan maar steeds bleef het logo zijn oude herkenbaarheid houden. Het is dom om juist het doel teniet te doen door een geheel nieuw logo te kiezen.

En dan het symbool van europa. Dat heeft geen commercieel doel maar uitsluitend herkenbaarheid. Zoals het artikel zegt staat het artikel overal op van munten tot rijbewijzen en nummerborden. Vervangen kost dus heel veel geld en lange tijd zullen meerdere logo’s tegelijkertijd in gebruik zijn, iets wat voor een bedrijfslogo in veel mindere mate het geval is. Of we moeten natuurlijk in een keer alle munten, rijbewijzen, nummerborden en wat niet meer vervangen wat een belachelijke hoeveelheid overheidsgeld zou kosten.

De vraag blijft dus staan, welk nut heeft een nieuw symbool om die kosten te rechtvaardigen?