bel me niet

3.6 miljoen mensen hebben aangegeven dat ze niet gebeld willen worden voor commerciele doeleinden.  We hebben in nederland 7.2 miljoen huishoudens. Dus de helft van de huishoudens heeft aangegeven niet gebeld te willen worden. Die andere helft zal voor een deel bestaan uit mensen die niet weten van een bel me niet register of niet weten hoe ze hier mee om moeten gaan. Een ander deel heeft er te weinig last van om er iets aan te doen of heeft er nog geen aandacht aan besteed. In de praktijk zal het er op neer komen dat niemand zit te wachten om telefonisch lastig gevallen te worden. Als we iets nodig hebben zijn we denk ik allemaal wel in staat om de wegen hiervoor te vinden en liever een bedrijf te kiezen op basis van aanbevelingen van anderen of door zelf eens rond te neuzen in de omgeving. Het zou dus beter zijn het bel me niet register op te heffen en telefonisch lastig vallen in zijn totaliteit te verbieden.

Overigens heb ik me aangemeld bij het register en nog wordt ik ongeveer een keer per twee weken gebeld. Een deel verontschuldigd zich na die mededeling en een ander deel heeft een smoes waarom ze toch gebeld hebben. Het werkt dus ook nog eens niet.

Ik heb trouwens een bedrijf al menigmaal gevraagd me geen mail te sturen omdat ik er niet om gevraagd heb en het tegenwoordig ook verboden is. Zonder resultaat, ze blijven sturen. Wel eens geprobeerd dit via de officiele weg aan te geven? Niet doen, heeft geen enkele zin. Leuk al die initiatieven maar ze kosten je net zo goed tijd en helpen dus gewoon niet.

Leave a Reply